OVER Schaaptas

Het avontuur begon in 2020, toen ik, Helma van der Meer, besloot om zelf tassen te maken. De schaapstof tas was gelijk een favoriet, van mijzelf maar ook van anderen. Ik was verrast door de enthousiaste reacties van mensen om me heen. Bekende en onbekende mensen vroegen waar ik de tas vandaan had en of ze deze bij mij konden bestellen. Ik begon met het verkopen van de tassen en startte mijn eigen bedrijf. 

Nog steeds maak en verkoop ik de tassen met veel plezier. Ik vind het belangrijk dat de tassen niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en duurzaam. De stoffen die ik gebruik zoek ik zorgvuldig uit. Kwaliteit en uitstraling zijn daarbij uitgangspunten. De schaaptas ziet er niet alleen leuk uit, maar gaat ook lang mee en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Of je nu op zoek bent naar een boodschappentas, luiertas, schooltas, weekendtas, strandtas of werktas. Schaaptas is voor iedereen!

Iedere zomer & Winter werken wij met Limited Editions

Ik ben altijd op zoek naar leuke mooie stoffen zoals verschillende linnen of in de winter mooie ruitstoffen. Zo blijft de schaaptas je steeds weer verrassen.

Limited Edition - Winter '23/'24

Deze winter heeft schaaptas wederom een limited Edition ontworpen.

Schaaptas neemt je mee op reis.

Stap in de warmte en luxe van Coco,

Of je nu door de charmante straatjes van een schilderachtig bergstadje slentert, bij de open haard geniet van een apres ski-warme choco of op de markt je boodschappen doet. Samen met Coco heb je het sowieso naar je zin. De schaaptas Coco  is gemaakt met precisie en passie.

Ze is zacht, en past bij al je outfits. Coco is niet alleen een mode-icoon maar ook een functionele metgezel.

Limited Edition - Zomer 2023

Vorig jaar fietste ik rond op Formentera, het kleine zusje van Ibiza. Ik raakte aan de praat met een Spaanse student in een interieurwinkel. Hier zag ik de originele Ikat Mallorca stof voor eerst en was op slag verliefd. Ik ontdekte dat deze stof alleen gemaakt wordt op Mallorca via een eeuwenoude traditie wordt de stof geverfd en geweven. We vonden een atelier waar ze alleen met deze stof werken in een middeleeuws dorpje midden op het eiland Mallorca. De stof is de trots van de Balearen en kom je hier tegen in vele huizen, restaurants en hippe winkeltjes.

Je hebt ècht een unieke, onwijs leuke zomertas in je bezit met de Schaaptas Ikat Mallorca!

Als je goed kijkt zie je de kleuren van dit prachtige eiland weerspiegelen in de stof. De turquoise Ikat vertaald de kristal heldere zee. Zo mooi, je blijft er als gehypnotiseerd naar kijken.. De roze Ikat laat de intens roze luchten zien nadat de zon onder is. De olijfgroene Ikat neemt je mee over verlaten weggetjes langs amandelbomen en eeuwenoude olijfbomen naar de meest betoverende Finca’s. In de blauwe Ikat zie je de strakblauwe lucht met af een toe een witte sluierwolk en de zandkleur geeft de rotsen en het zachte zuivere zand aan de mooiste baaitjes weer.

Ook van Helma:

Bij al onze foto shoots wordt de styling en kleding door Kleur Stijl by Helma verzorgd.
Ben je benieuwd naar een kleur & stijl analyse neem dan een kijkje op de site en klik hier.

In samenwerking met:

Schaaptas werkt samen met Danielle, zij is de eigenaresse van C’est Danie. Je ziet haar sieraden vaak voorbij komen in onze foto shoots. Ben je benieuwd naar de sieraden collectie klik hier.